maandag 28 april 2014

Winnen is slopen

Het was te voorspellen en blijkbaar niet te voorkomen. Een voetbalclub wint iets bijzonders en door de blijdschap van de 'fans' zijn treinen en andere zaken niet meer veilig.
Treinen en metro's werden vernield, verbouwd en gesloopt. € 40.000 schade. En dan komt het: de boete voor vernieling is € 90 en dan mag je naar huis. En het openbaar vervoer wordt alsmaar duurder. Het moet ergens van betaald worden.

Er zijn ook mensen bekeurd voor belediging van een ambtenaar: € 350-450 boete. Waarom zo'n verschil? Je kan dus beter een trein slopen dan een agent voor rotte vis uitschelden. Ik wil niemand op ideeën brengen.
Zullen we dit eens gelijk trekken? Ik stel voor eerlijk te delen. 40 man sloopt een treinstel en wordt gepakt. Bekeuring € 450 en € 40.000 / 40 = € 1000 extra boete. Dit om de schade te dekken. Lijkt mij redelijk.

Al jaren slaan supporters door en denken dat ze hun blijdschap moeten tonen met vandalisme. Zo is Rotterdam al eens gesloopt (ná WO II), treinen in Amsterdam en Utrecht zijn al vaker het slachtoffer geweest en Zwolle lag vorige week bijna in puin... Niet dus. Wat is het verschil? Zijn PEC-supporters minder fanatiek of denken zij beter na? Ik weet het niet. Maar men zou er een voorbeeld aan kunnen nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten