woensdag 2 april 2014

Werelddag...

2 april, wereld autismedag. Niks van gemerkt. Iedereen om me heen heeft zich gedragen zoals altijd. Weer een 'werelddag', bijna net als pannenkoekendag. Ik kan niet wachten op 11 april. Dan is het wereld parkinsondag. Lekker schudden met zijn allen! En op 22 april naar het tuincentrum: "dag van de aarde".

Over schudden gesproken: Deurne is flink opgeschud. Mijn geboortedorp was in het nieuws, en hoe. "Vrouw van juwelier schiet twee overvallers dood uit noodweer." Twee daders dood, scheelt weer belastinggeld voor de opvang in één van de nederlandse gevangenissen.
Tja, dat het nou net twee noordafrikaanse daders zijn, is vervelend. Vervelend, omdat er meteen zo heftig gereageerd word. "Het is een aanslag op de islam, een dubbele rascistische moord!" Althans dat roepen de familie en vrienden van de daders. Onzin! Enkele jaren geleden is er ook een geval van noodweer geweest, toen met een nederlandse dader (blank en autochtoon) en toen hoorde je niemand, geen demonstraties en onrust. En ik kan me iets van nog langer geleden herinneren over een eigenaar van een turkse nachtwinkel, die uit noodweer een hollandse overvaller doodschoot. Geen commentaar, gewoon noodweer, had de overvaller maar niet moeten doen wat hij gedaan heeft.
Zo hoort het ook. Is het duidelijk noodweer? Dan moet iedereen zijn klep houden en laat het slachtoffer met rust. Geen noodweer? Straf is dan op zijn plaats, rekening houdend dat het ook nog een slachtoffer is. Het moet echter geen vrijbrief zijn voor wapenbezit en Rambo-gedrag.

Wereld noodweerdag, is dat iets? Of zit dat al bij de Europese dag van het slachtoffer? Die dag lijkt ook een beetje op mannendag, maar die is er al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten