vrijdag 18 april 2014

Goede vrijdag

Of zoals Gaston zou zeggen: "Gooooooeeeede vrijdag!"
Voor 10% van Nederland een verplichte vrije dag. En voor 10% van secretaresse-houdend Nederland geen verplichting om bloemen te kopen. Het is vandaag secretaressedag (geweest). Ik had voor mijn vrouw een bosje bloemen gekocht, maar dat werd niet gewaardeerd. Raar...

Weer een 'dag', een dag met een 'viering'. Vandaag zelfs een dubbele. En maandag hebben we weer zo'n dag... en volgende week zaterdag ook... zo krijgt iedereen zijn agenda wel vol.

Tweede paasdag: gezellig tussen de krijsende kinderen en humeurige ouders bij de Ikea. Fijne ontspanning na een zondag met de paasbrunch bij (schoon)ouders.

En het volgende weekend de eerste koningsdag. Dit jaar meteen op een dag dat het eigenlijk geen koningdag is. Volg je 'm nog? Dit jaar 26 april, omdat de 27e op een zondag valt. Is dat nog wel van deze tijd?

Zaterdag is de beste dag van de week voor winkelhoudend Nederland. Meestal de hoogste omzet van de week. Nu niet, omdat veel winkels dicht zijn of eerder sluiten. Nu zijn ze op zondag open. De dag na koningsdag. Een deel van Nederland ligt zijn kater uit te slapen , een ander deel is te moe van de vrijmarkt of braderie. En het personeel word met zondagstarief betaald. Fijn voor de winkeliers.
Wil je de economie helpen? Koningsdag op zondag vieren! Behalve in de gemeentes die uit religie en overtuiging niet op zondag koekhappen.. De winkels daar zijn toch niet open op zondag en kunnen ze gewoon op zaterdag hun aardappelen, spruiten en hamlappen kopen. En wie wel iets wil vieren, kan gewoon naar het naastgelegen dorp waar men wel koekhapt op zondag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten