zondag 23 maart 2014

Nucleaire Piet

WTF!
Nederland ligt plat door de nucleaire top (NSS) in Den Haag en Rutte geeft een persconferentie hierover. Dan is er ineens een journalist in de zaal die begint over de uitspraken van Wilders. En hij kaart de Zwarte Piet discussie van eind 2014 aan. Nog mooier... hij weet Wilders en Zwarte Piet te koppelen aan de veiligheidsmaatregelen van de NSS.
Korte samengevat: complimenten over de reactie op de beruchte Minder-Marokkanen-uitspraak. Maar het word voor deze journalist verwarrend dat de reactie van Rutte op de Piet-discussie was: "hij is zwart en daar kan ik niks aan doen..." Hoe kan dit leiden tot een goede veiligheid van de NSS?
De reactie van Rutte was er een van verbazing. Ik zag hem denken: "Wat vraagt die vent nou en hoe koppelt hij Geert en Piet met veiligheid?" Maar hij herstelde zich en gaf uitleg.
Waarom uitleg? Waarom niet iets van: "meneer de buitenlander zonder kennis van ons land en tradities, u verdoet onze serieuze persconferentietijd. Volgende vraag!"
Maar nee, Rutte legt uit dat hij moeite heeft om die makeup te verwijderen na 5 december, terwijl onze vrienden op de antillen dat niet hoeven te doen en daar blij om zijn. Is dat een goede uitleg? Nee, maar het is misschien wel de enige uitleg om deze belachelijke vraag te beantwoorden...

Nederland op zijn kop en half afgesloten. Ondernemers gedwongen om 2 dagen te sluiten, ZONDER enige vorm van inkomstendervingcompensatie. (Mooi scrabble woord) Is dat wel aangekaart? Of kreeg men die vraag, gekoppeld aan de tandenfee? Want die kan haar rondjes ook niet maken en kinderen hun tanden ruilen voor geld... Hebben Rutte en Obama daar wel over gedacht? Schande!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten